Vuurwerkangst

We gaan alweer richting het einde van 2021 dus de vuurwerkperiode komt er weer aan. Voor veel honden en katten brengt dit angst en stress met zich mee. Er is medicatie voor vuurwerkangst maar ook hebben we adviezen die kunnen helpen bij deze periode.

 


Sileo is geregistreerd voor honden om de acute angst en stress te verminderen die ze ervaren door het vuurwerk. Het is een gel die toegediend moet worden op het mondslijmvlies. Wanneer de Sileo direct wordt doorgeslikt zal het minder effectief zijn. Een nieuwe dosis mag dan pas na 2 uur gegeven worden. Sileo is de eerste keus wanneer het gaat om vuurwerkangst.

Na toediening kan de werking na een kwartier tot een uur worden waargenomen. De sileo mag maximaal 5 keer achtereen toegediend worden met daar tussen 2 tot 3 uur. Sileo is 48 uur houdbaar na opening. We raden u aan om voor gebruik de bijsluiter goed door te lezen.
 
Het middel is niet geregistreerd voor katten.

 

Zylkene is een natuurlijk middel deze is verkrijgbaar in chews en capsules met smakelijk poeder welke u over het voer kan doen. Zylkene  zorgt ervoor dat uw huisdier kan ontspannen zonder hem te versuffen.

Voor het gebruik op korte termijn:
Start met het geven van Zylkene 1-2 dagen voor een vermoedelijk stressvolle situatie. Is uw dier al uit balans dan kunt u beter 5-7 dagen van te voren Zylkene geven.
Is uw dier eerder dan verwacht al angstig en gestresst geef Als uw dier al bij de eerste vuurwerkknal in de stress schiet is het advies om 1 maand tot 2 weken van te voren te beginnen met de Zylkene, de medicatie doet zijn werking dan al.